Studio Pilates - Κουτλίδου Ιζόλδη

Συνταγματάρχου Δαβάκη 10
124 61 Χαϊδάρι

Τηλέφωνο 210 59.88.027
Κινητό τηλέφωνο 6974 70.15.69

%69%7A%6F%6C%64%69%2E%6B%40%68%6F%74%6D%61%69%6C%2E%63%6F%6D

Στην αρχή

Pilates - Κουτλίδου Ιζόλδη στο Χαϊδάρι


Στο Studio Pilates Ιζόλδη, που βρίσκεται στο Χαϊδάρι, εφαρμόζουμε την  αυθεντική μέθοδο Pilates, τόσο σε ατομικά όσο και ομαδικά προγράμματα.

Το έμπειρο και πεπειραμένο προσωπικό μας είναι στη διάθεσή σας για να ακούσει με προσοχή τις ανάγκες σας και να σας προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα Pilates για την καλύτερη δυνατή εκγύμνασή σας!

Τι είναι το Pilates;

Πρόκειται για μια μέθοδο εκγύμνασης που ωφελεί ιδιαίτερα το ανθρώπινο σώμα, μέσω ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης. Είναι έμπνευση του Joseph H. Pilates, ενώ τα θετικά της αποτελέσματα είναι αναγνωρισμένα από ορθοπεδικούς, φυσικοθεραπευτές και οστεοπαθητικούς. 

Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες Pilates: Το Fitness Pilates και το Pilates αποκατάστασης.

Τι πετυχαίνουμε με το Pilates;

Η συγκεκριμένη μέθοδος εκγύμνασης δυναμώνει και τονώνει τους μυς, κάνοντάς τους μακριούς και όχι πιο ογκώδεις, χαρίζοντάς σας μια πιο χυτή σιλουέτα, βελτιώνοντας παράλληλα τη στάση του σώματός σας, χωρίς να φτάνετε στα όρια του πόνου. 

Το Pilates βλέπει το σώμα σαν ένα αδιάσπαστο σύνολο. Δεν βασίζεται στην απομόνωση των μυών και στην εκγύμναση μεμονωμένων τμημάτων του σώματος 

Στόχος δεν είναι άλλος από την ισορροπία του οργανισμού. Η βελτίωση του κυκλοφορικού, η μείωση  του στρες, η αύξηση της αντοχής, η αύξηση της οστικής πυκνότητας και η βελτίωση στην υγεία των αρθρώσεων είναι μερικά μόνο από τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει.  

Νους και σώμα σε πλήρη συνεργασία

Βασική αρχή είναι ο έλεγχος του κέντρο του σώματος, η ζώνη της κοιλιακής χώρας, ο «Οίκος Της Δύναμης» όπως ονομάζεται. Και αυτό, γιατί η δύναμη από το σημείο αυτό διοχετεύεται στις άλλες περιοχές του σώματος. Η κοιλιά βρίσκεται στο κέντρο του σώματος και είναι η πηγή της κινητικής ενέργειας. Με το Pilates μαθαίνουμε να την ελέγχουμε, μέσω των βαθιών εσωτερικών μυών που εφάπτονται στη σπονδυλική στήλη.

Παράλληλα, ενεργοποιείται ο νους πάνω στον έλεγχο του σώματος, μιας και όλες οι ασκήσεις απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση για να εκτελεστούν με ακρίβεια, φέρνοντας το νου και το σώμα σε αγαστή συνεργασία. Έτσι επιτυγχάνεται η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων, ενώ παράλληλα αποφεύγουμε τυχόν τραυματισμούς.

Τα οφέλη του Pilates

Όπως προαναφέρθηκε τα οφέλη από το Pilates είναι πολλά. Το σώμα αποκτά σωστή ευθυγράμμιση, ενώ παράλληλα συσφίγγει και λεπταίνει. Αποκτάμε ισορροπία στην κίνηση, ενδυναμώνουμε την κοιλιακή  χώρα, την πλάτη και τους μηρούς. Η σπονδυλική στήλη αποκτά ελαστικότητα και απαλλάσσεται από πόνους και ενοχλήσεις. Τέλος, επιτυγχάνεται η βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων  και της κυκλοφορίας του αίματος. 

Τα αποτελέσματα του Pilates έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από αυτά της συμβατικής γυμναστικής, μιας και το σώμα «δουλεύει» από τις εσωτερικές μυϊκές ομάδες προς τις εξωτερικές.

Pilates για όλους

Στο Studio Pilates Ιζόλδη, που βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σας βάζουμε σταδιακά στη φιλοσοφία του Pilates, το οποίο ενδείκνυται για κάθε ηλικία. 

Σας μαθαίνουμε πώς να αναπνέετε σωστά, φέροντάς σας σε επαφή με το σώμα σας και κατ’ επέκταση με τον ίδιο σας τον εαυτό. Με τον τρόπο αυτό, μαλακώνετε τις εντάσεις που σας διακατέχουν, αδειάζετε το νου σας από έγνοιες και προβλήματα και προσφέρετε σε σας τους ίδιους, εκτός από την εκγύμναση, χαλαρότητα και ηρεμία.

Οι προπαρασκευαστικές ασκήσεις που κάνουμε θα σας βοηθήσουν ώστε η άσκηση μετά να είναι  ένα πάζλ όπου απλά θα βάλετε στη σειρά τα κομματάκια  και θα σας φέρουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα με την λιγότερη επιβάρυνση και την λιγότερη προσπάθεια. 

Η εκγύμναση που θα κάνουμε είναι μια προσέγγιση συνειδητοποιημένης άσκησης όπου θα σας βοηθήσουμε να αισθανθείτε την κάθε κίνησή σας. Στο νου μας δεν έχουμε το τελείωμα της άσκησης αλλά τη διαδρομή, το ταξίδι.

Σταδιακά σας δίνουμε τις βάσεις εκείνες που χρειάζονται, ώστε να «χτίσετε» κομμάτι – κομμάτι τη γυμναστική σας, προσθέτοντας συνέχεια νέα στοιχεία σε αυτή.

Αρωγός μας στην προσπάθεια αυτή είναι τα μηχανήματα που διαθέτουμε στο πλήρως εξοπλισμένο studio μας, κάνοντας την γυμναστική Pilates σας ακόμα πιο ευχάριστη και κυρίως αποτελεσματική.